B-VCA (Basisveiligheid VCA)

VCANederland

Type: Cursus / Sector(en): Jachtbouw, Binnenvaart, Scheepsbouw, Maritieme Dienstverlening, Waterbouw

Met het B-VCA (Basisveiligheid VCA) diploma laat u zien dat u de basiskennis bezit van VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu). U geeft hiermee dus aan dat u veilig kunt werken en dat u daarbij rekening houdt met het milieu en de gezondheid van uzelf en anderen.

Veiligheid, gezondheid en milieu zijn essentieel, overal in het bedrijfsleven. Veel bedrijven verplichten medewerkers daarom tot het behalen van een VCA-diploma. Ook in de binnenvaart is VCA-certificering verplicht gesteld. Schepen zijn varende bedrijven, met een schipper als ondernemer en leidinggevende en zijn bemanningsleden als werknemers. Door VCA-certificering is er ook in dit soort bedrijven een eenduidig beleid ten aanzien van veiligheid, gezondheid en milieu.

De B-VCA leerstof bestaat uit kennis over onder meer de wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en handelingen en het treffen van maatregelen ter voorkoming van ongevallen. De cursus kan zowel klassikaal als via internet gevolgd worden, of via zelfstudie met gebruik van het cursusboek.

Benodigdheden

Geldig identiteitsbewijs + kopie hiervan (voor VCA-examen)

Doelgroep

U bent werkzaam op bijvoorbeeld een scheepswerf of in andere een risicovolle omgeving.

Duur

1 dag inclusief examen (klassikaal)

Datum

Eén of meerdere keren per maand. Klik hier voor de cursuskalender. 

Locatie

VCANederland beschikt over 19 leslocaties in Nederland: Alkmaar, Almere, Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Drachten, Eindhoven, Gorinchem, Groningen, Heerenveen, Hengelo, Nijmegen, Rotterdam, Sittard, Utrecht of Zwolle.

Kosten

Vanaf €118 (zelfstudie) tot €278 (klassikaal), inclusief examen. Klassikale cursussen zijn inclusief een lunch, thee en koffie. Na afloop van het examen ontvangt de kandidaat het VCA diploma en VCA pasje.

Aanmelden

Om u in te schrijven: klik hier of bel 070-5146434.