Maritieme Techniek 2 jaar

Maritiem Instituut Willem Barentsz

Type: Opleiding / Sector(en): Scheepsbouw

Heb je al beroepservaring opgedaan op het mbo, ben je praktisch ingesteld en wil je je theoretische basis vergroten? Dan is de tweejarige Associate degree écht iets voor jou.

Het programma is opgericht in nauwe samenwerking met het werkveld. Tijdens de studie werk je veel aan praktijkprojecten samen met andere studenten. Je gaat na je studie dus aan de slag met een flinke dosis ervaring!

De Ad Maritieme Techniek is een praktische opleiding die in nauwe samenwerking met het werkveld is samengesteld. Binnen twee jaar ben jij de praktijkgerichte professional waar werkgevers behoefte aan hebben.

Water en Nederland: een welbekende combinatie. Je vindt in Nederland dan ook veel scheepswerven en watersportbedrijven die vol passie en vakmanschap

schepen bouwen of gespecialiseerde onderdelen en diensten aan werven leveren. Of het nu gaat om scheepsbouw, jachtbouw, waterbouw of offshore: bedrijven zitten te springen om praktijkgerichte technische, maritieme professionals. Heb jij al werkervaring in de maritieme sector en wil jij je kennis uitbreiden? Dan is de tweejarige Associate degree (Ad) Maritieme Techniek echt iets voor jou!

De Ad Maritieme Techniek is onderdeel van het Maritiem Instituut Willem Barentsz (MIWB) op Terschelling. Hier worden de bacheloropleidingen Maritiem Officier en Ocean Technology gegeven. Als je kiest voor de opleiding Ad Maritieme Techniek krijg je les in Leeuwarden. Als ontwerper van vaartuigen is het belangrijk om te weten wat de wensen van de gebruiker zijn. Door ervaringen uit te wisselen tussen ‘zeevarenden’ en ‘ontwerpers’ komen er nog functionelere schepen van de tekentafel.

Praktische informatie
Aanmelden voor de Associate degree Maritieme Techniek doe je via www.nhl.studielink.nl. Kijk op www.miwb.nl of op www.nhl.nl/admt voor praktische informatie, zoals kosten, toelatingseisen of versneld studeren.

Doelgroep

HAVO

NT, NG + natu of nlt

VWO

NT, NG + natu of nlt, EM + natu

MBO

niveau 4 alle domeinen met uitzondering van:

  • Handel & Ondernemerschap
  • Economie & Administratie

Duur

2 jaar

Locatie

Aanmelden

Om je in te schrijven voor deze opleiding, klik hier!