Maritieme Techniek 4 jaar

Maritiem Instituut Willem Barentsz

Type: Opleiding / Sector(en): Scheepsbouw

De maritieme wereld is je passie. Je wilt alles weten over luxe jachten, containerschepen of offshore constructies. De woorden innovatief en ondernemend passen bij jou. Een internationale carrière zie je wel zitten. Ben je ook nog stress-bestendig met een hands-on mentaliteit? Dan is deze opleiding iets voor jou.

Wanneer je kleine bootjes of grote schepen ziet varen dan klopt alles: vorm, drijfkracht, voortbeweging, afmetingen, kleur, materiaal. Dat lijkt zo vanzelfsprekend, maar voordat een schip het water ingaat, is er al een heel proces aan voorafgegaan. Als scheepsbouwkundig ingenieur leer jij daar alles over. Ontwerpen van schepen en alles wat daarbij komt kijken, leer je het beste door het te doen. Daarom werk je vaak in een team aan praktijkopdrachten.

De opleiding Maritieme Techniek is onderdeel van het Maritiem Instituut Willem Barentsz (MIWB) op Terschelling. Hier worden de hbo-opleidingen Maritiem Officier en Ocean Technology gegeven. Als je kiest voor de opleiding Maritieme Techniek krijg je les in Leeuwarden. Als ontwerper van vaartuigen is het belangrijk om te weten wat de wensen van de gebruiker zijn. Door ervaringen uit te wisselen tussen ‘zeevarenden’ en ‘ontwerpers’ komen er nog functionelere schepen van de tekentafel. Daarom ga je tijdens je studie ook naar het MIWB op Terschelling voor het practicum elektrotechniek en hydrauliek. En voor het project ‘Offerte Ontwerp’ werk je dan samen met studenten van de opleiding Maritiem Officier. Op Terschelling kun je gebruik maken van de nieuwste technische apparatuur en simulatoren.

Aansluitende masteropleiding
Wil jij je verder ontwikkelen in jouw vakgebied en doorstuderen? Dat kan! Je kunt tijdens de opleiding een zogenaamde pre-master volgen aan de Technische Universiteit Delft. Dit stelt je in staat om binnen twee jaar een masteropleiding af te ronden. Toekomstperspectief

De werkgelegenheid is goed. Er verdwijnt de komende jaren een grote ‘grijze golf’ uit de maritieme sector waardoor de vraag naar hoogopgeleide specialisten en generalisten groot blijft.

Praktische informatie
Aanmelden voor de bacheloropleiding Maritieme Techniek doe je via www.nhl.studielink.nl. Kijk op www.miwb.nl of op www.nhl.nl/maritiemetechniek voor praktische informatie, zoals kosten, toelatingseisen of versneld studeren.

Doelgroep

HAVO

NT, NG + natu of nlt

VWO

NT, NG + natu of nlt, EM + natu

MBO

niveau 4 alle domeinen met uitzondering van:

  • Handel & Ondernemerschap
  • Economie & Administratie

Ben je 21 jaar of ouder en wil je een bacheloropleiding of Associate degree programma volgen, maar heb je (nog) geen diploma dat toegang geeft tot deze opleiding? Via een toelatingsonderzoek kun je mogelijk toch toegelaten worden tot de opleiding van jouw keuze. Meer informatie over 21 plus toelating

Duur

4 jaar

Aanmelden

Om je in te schrijven voor deze opleiding, klik hier!